Sivut

Ystävien näkemistä ja romantiikkaa

Heipparallaa,
Taas on maanantai. En tiedä mihin se viime viikko oikein katosi??! Gradu ei edennyt riviäkään, joten tällä viikolla riittää ihan mielettömästi hommia. Pitäisi lukea ensi viikon perjantain tenttiinkin, ettei sitä tarvisi enää myöhemmin uusia. Haluaisin samalla, kun Poriin ajelen niin palauttaa käsikirjaversion gradustani eli 2 viikkoa olisi tarkoitus tehdä töitä rankalla kädellä. Ongelmana on se, että kaikki muu kiinnostaa enemmän, kuten tiskaaminen (yök!) ja pyykkääminen (heh). Mutta kyllä mä nyt väkisin kiskon itseni koneen ääreen. Pakko saada tää stressin aihe pois!

Viime viikko oli kuitenkin monella tapaa ihana, vaikka ei töiden suhteen ollut ihan täydellinen. Näin torstaina todella rakkaan ystäväni ja hänen melkein kolmen kuukauden ikäiset kaksostytöt. Menin jo aamupäivästä heidän luokseen ja tulin kotiin vasta myöhään illalla. Päivä meni niin mielettömän nopeasti. No se on aina mennyt, kun ystäväni kanssa ollaan. Päivä ei riitä höpöttelyyn. Varsinkin nyt, kun ei oltu nähty kaksin puoleentoista vuoteen. Aina on ollut miehet tai meidän muut ystävät mukana. En saanut lupaa tyttöjen kuvan laittoon tänne, joten nyt en voi sitä tänne laittaa. Katsotaan josko mieli muuttuisi ;)

Lupasin viime postauksessani, että laitan kuvaa niistä puvuista, mitkä neuloin tytöille..no enhän mä siinä hössötyksessä muistanut ottaa kuvaa. Ystäväni lupasi laittaa kuhan ehtii, joten pistän sitä tänne sitten, kun sen kuvan saan. Anteeksi kovasti huono muistisuuteni. Nyt onkin työn alla vauvojen tossut. Yksi toinen ystäväni sai kanssa toukokuussa pojan ja poika sai viikko sitten sunnuntaina nimen. Ajattelin nimen saamisen kunniaksi lähettää turkoosit töppöset postissa. Ja sitten mieheni paras kaveri sai pari viikkoa sitten tytön. Teen sinne vastaavasti marjapuuron punaiset töppöset. Niistä laitan kuvaa, kun saan ne valmiiksi, nyt varmasti muistan!!!

Perjantaina oltiin äidin kanssa poimimassa marjoja mökillä ja värjättiin mun hiukset. Aluksi järkytyin hiusteni väriä, et ne jäi taas ihan kellertäviksi. Siis, kun mulla on ollut joskus kauan aikaa sitten tummia raitoja, niin ymmärrettävästi vaalennus näyttää kellertävältä. No nyt väri näyttää raikkaan vaalealta sekä luonnolliselta. Voin siis lämpimästi suositella vaaleatukkaisille käyttämääni väriä. Kuva oli keskiviikon päivityksessä ja väri koodi 522.
Lähinnä poimittiin äidin kanssa vadelmia mökiltä, kun pensaat kaadetaan kohta. Tuli pari pakastepurkillista. Sen lisäksi vielä poimin vähän viinimarjoja. Sain vanhemmilta kyydin tänne suuntaan, kun he menivät tohon melko lähelle juhliin. Ei olisi ollutkaan kiva kuskata marjoja junassa ;) Äiti pisti mukaan vielä ihanat kurkut omasta kasvihuoneesta. Ihan mahdottoman isot sekä hyviä.

Perjantai-ilta meni vaan ollessa. Miehekkeeni oli laittanut ruuan siksi kun tulin. Taas hyvä ja helppo resepti (meidän oma ;) ):

pakastekermaperunoita (Rainbow)
hunajamarinoituja kanasuikaleita (Kariniemi tai Rainbow)
Mustapekkaruokakermapurkki

Kaada jäiset perunat uunivuokaan. Ruskista kanat ja lisää perunoiden joukkoon. Lisää ruokakerma. Paista 200 asteessa tunnin verran. Perunoiden ohjeessa neuvotaan paistamaan vain n. 40 minuuttia. Silloin perunat jää raa'aksi, eli rohkeesti vaan pitää antaa hautua. 

Tulee ihan super hyvää. Ei kauniin näköistä (siksi ei postausta) mutta ihan mielettömän hyvää!!

Lauantai-iltana päätettiin pitkästä aikaa laittaa kivaa ruokaa yhdessä. Päädyimme tekemään italialaista salaattia ja vaaleaa leipää.



Salaatin ohje:

Parmankinkkua
Kirsikkatomaatteja
Parmesanlastuja
Rucolaa
Salaattia
Kurkkua

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä parmankinkkuviipaleet pellille ja halkase kirsikkatomaatit ja laita samalle pellille kinkkujen kanssa. Paista uunissa n.15-20 minuuttia. Kunnes kinkku on rapeaa.
Kun tomaatit on otettu uunista pirskottele oliiviöljyä niiden päälle ja myllystä mustapippuria.
Anna tomaattien maustua ja kinkun jäähtyä. Tee sillä aikaa salaattipohja. Revi salaatin lehdet ja pilko kurkut kulhoon. Lisää rucola ja parmesanlastut. Revi rapea kinkku salaatin joukkoon. Lisää tomaatit salaatin päälle. Valmista!
Kastikkeena voi käyttää oliiviöljyä ja balsamicoa. Meillä ei nyt ollut balsamicoa. Meni ihan ilman mitään.

Tarjoiltiin tuoreen auringonkukansiemen leivän kanssa. Ja ehdottomasti Pirkan italian yritit -tuorejuuston kanssa! Nam..oli niin superhyvää!!!







Jälkkäriksi tehtiin mun ja äidin poimimista vadelmista, herukoista ja mansikoista marjasekoitus, jonka päälle lisättiin vaahdotettu vaniljakastike. Kastiketta tuli vähän liikaa:




Pimenevissä elokuun illoissa on ihanaa, kun voi laittaa kynttilöitä illalla. Yritin ottaa kuvia mun ihanista kynttilöistä, mut eihän tällä mun ruoskakameralla mitään saa kuvattua..prkl...






Sain ton ylimmäisissä kuvissa näkyvän Niiskuneiti-tuikkutelineen veljeltäni joululahjaksi. Se on todella kaunis ikkunalla. Ja noi Pentikin maljakkotuikut on mun ikisuosikki. Mulla on niitä monella eri kuvioinnilla ja värisenä. Kuvissa näkyy, ettei mulla ole olohuoneessa verhoja, eikä meillä ole keittiössäkään. Meillä oli ikkunaremontti keväällä ja rakastetaan näitä uusia ikkunoita ja valkosia ikkunanpieliä niin paljon, ettei haluttu pimentää kämppää ja laittaa verhoja. Nyt, kun alkaa tulla syksy kaivattais verhoja. En vaan oikein tiedä minkälaiset laittaisi, kun niiden ei tarvitse peittää, kun on sälekaihtimet. Mulla oli ennen olkkarissa vaalenbeiget pimentävät verhot ja valkoset pellavaverhot..ne oli lattiaan asti. Mietin et voisin laittaa ne valkoset pellavaverhot nyt takasin olkkariin, mutta mitä keittiöön???? Meillä oli sininen laskosverho ennen, mut sitä ei voi enää laittaa, kun ei haluta tehdä jälkiä uusiin karmeihin. Siinä yksi tämän viikon projekteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Se lämmittää sydäntäni!