Sivut

Leivontaa ja tyttöjen iltaa

Nyt on taas viikonloppu ohi ja arki on palannut.
Oli kyllä todella mukava viikonloppu. Perjantai meni siivotessa, leipoessa ja rentoutuessa.
Mentiin miehen kanssa jo todella ajoissa nukkumaan, koska molemmilla oli univelkaa sekä molemmilla tiedossa valvomista lauantaina.

Perjantaina leivoin Kinuskikissan ohjeen mukaan chili-tonnikalapiirakka (ohje: täältä ). Oli ihan hyvää. Teen varmaan piirakka toistekin, mutta ei noussut TOP5 suosikki piirakka -listalleni. Mies tykkäsi. Ystävänikään ei oikein lämminnyt piirakalle. Mutta pakko on kokeilla uusia ohjeita, että löytää jotain hyvää.

Piirakkapohjan päällä tonnikala palat valutettuna ja kevyesti pannulla kuullotetut paprikat. Mulla ei ollut sipulia, kun se jäi kauppareissulla ostamatta. Joten muokkasin ohjetta sen verran, että laitoin sipulin puuttumisen vuoksi 2 paprikaa yhden sijasta.

Piirakka menossa uuniin.

Piirakka uunista tulleena. Kaunis ruskea pinta. Tomaatit toi mukavan värin piirakan pintaan



Tein chili-tonnikala -piirakan lisäki Brita kakun seuraavalla ohjeella. Ohje on kai joskus repäisty Kodin Kuvalehdestä.

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Päälle:
2 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte:
1 prk (250g) rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½l mansikoita

Päälle koristeeksi tuoreita mansikoita.

1. Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
2. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Taikinan määrä tuntuu niukalta, mutta on kyllä riittävä.
3. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
4. Levitä kuohkean ilmava marenkiseos pohjan päälle aaltoiselvan kauniiksi kerrokseksi. Käytä levittämiseen puhdasta nuolijaa.
5. Paista pohja 175 asteessa 20 minuuttia eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Tee sillä välin täyte.
6. Alkuperäisohjeessa täytteenä on kermavaahtoa, mutta rahka sopii mainiosti kerman kanssa yhdistettäväksi. Mausta seos sokerilla.
7. Jaa pohja kahteen osaan. Irrota kakkulevy lastalla leivinpaperista. Nosta toinen tarjoiluvadille. Ripottele levylle marjoja ja kermarahkaseos. Nosta toinen levy kanneksi. Koristele marjoilla.

Tein itse pohjat jo perjantaina ja täytin ne lauantaina aamulla pari tuntia ennen kun söimme ystäväni kanssa. Mielestäni kaipaa sitä, että täyte on hetken ollut ja kostuttanut. Toiset tykkää, että on parempaa kun marenki on todella rapeaa.

Näitä tarvittiin pohjan tekemiseen.

Tässä mun rakas monitoimikone. Äidiltä peritty eli jo ainakin 20 vuotta vanha. Ihan paras!

Mun ihana vaaka. Tällä saa voit mitattua kätevästi. Sopii keittiöön ja keittiöön. Kummisedältä joululahjana.

Voi ja sokerit odottamassa vaahdotusta.

Keltuaisten ja valkuaisten erottelu onnistu hienosti yhdellä kerralla.

Kuivat aineet sekoitettuna

Voin ja sokereiden vaahdotusta.

Taikina valmiina.

Kakku uunissa. Marenkikin levitettynä.

Tältä näytti uunista tultuaan.

Mulla ei taas oikein leikannut lauantai-aamuna rakentaessani kakkua. Unohdin ottaa kuvaa valmiista kakusta. Myöhemmissä kuvissa näkyy miltä yksi pala näytti. Pahoittelen, mutta kaunis tuli.

Tyttöjen illan saunan jälkeiseen kattaukseen kuului seuraavaa:

Chili-tonnikala piirakka
Fetasalaatti
Yrttivoipatonkia
Lonkeroa ja coca-colaa



Sitten ruokailun jälkeen istuskeltiin ja tissuteltiin. Keihäänkeittofinaalin alkaessa, korkkasimme kuohuviinipullon ;) Kuoharia ei juotu tällä kertaa normaaleista kuohuviinilaseista vaan kunnon shampanja-maljoista:





Oli kyllä niin ihana tyttöjen lauantai. Sai rauhassa jutella ja purkaa fiiliksiään. Ystäväni Johanna, kyllä meillä on sama nimi, ymmärtää niin täysillä mun tuntemuksia. Tuntuu todella pahalta, kun työttömyys ja rahapula estää elämästä täysillä! Monet ajattelee nyt, että se on tekosyy, mutta kyllä se rajoittaa aivan mielettömästi elämää! Pidetään siis peukkuja et tulevan kolmen viikon aikana nappais ja saisin töitä, et pärjätään.

Mutta joo ihan paras viikonloppu pitkästä aikaa. Huomenna tulee kyläilemään todella pitkä aikainen ystävä 2 -vuotiaan tyttärensä kanssa. Menen heidän kyydillään sitten kohti Hämettä eli menen loppuviikoksi vanhempieni luo. Tarkoitus kirjoittaa gradua ja nähdä ihanaa ystävääni. Läheinen ystäväni sai toukuun puolessa välissä kaksostytöt ja en ole ehtinyt näkemään heitä, kun heti sairaalasta tulon jälkeen. Nyt olis tarkoitus mennä käymään ja viedä mun kutomat puvut vauvoille. Pistän huomenna kuvaa puvuista, kun saan viimeiset koristukset niihin :)

Posti tipahti luukusta ja tuli Elloksen pieni inspiraatiokuvasto. Uppoudun vaatteiden pariin hetkeksi sekä jatkan hömpän lukemista Lauren Conradin L.A Candy, kirjan parissa. (Pitää palauttaa kirjastoon tänään, pakko siis saada loppuun ;) ) 




Mukavaa maanantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Se lämmittää sydäntäni!