Sivut

Vauhdikas viikko takana

Heti ensimmäiseksi anteeksi, etten ole viikkoon kirjoittanut.
Sen tiesin, etten ennen viikonloppua ehdi kirjoitella, mutta tää tauko veny vähän liiankin pitkäksi.
Mistäs lähtisin purkamaan, no viime viikon keskiviikkona mulla piti olla työhaastattelu. No se siirtykin sitten eiliselle. Keskiviikko meni sitten pakatessa ja tenttiin valmistautuessa.

Keskiviikon terveellinen aamupala

Keskiviikon lounas
Elikkäs keskiviikkona matkustin Hämeenlinnaan vanhempien luo. Keskiviikko menikin äitiä kuskatessa, kun niillä oli taas jotain menoja isän työn puolesta. Sitten torstai-aamuna lähdin ajelemaan kohti Satakuntaa. Menin mummun luo päiväksi. Mummuni on jo kohta 87-vuotias teräsmummu. Hän edelleen asustelee yksikseen kotona ja tuntuu, että hän piristyy vain päivä päivältä. Oli todella mukava päivä mummun kanssa. Olemme todella läheisiä. Meitä erityisesti yhdistää käsityöt. Mummu minut on opettanut kutomaan...siis neulomaan, niin kuin virallinen termi kuuluu, kun olin 6-7 -vuoden vanha. En ihan tarkalleen muista minkä ikäinen olin. Nytkin torstai meni kutoessa. Teen tällä hetkellä äidilleni kesäistä neuletta. Olen tehnyt hänelle samalla mallilla valkoisen ja se alkaa olemaan aika käytetty, joten hän pyysi keltaisena. Sitä nyt väännän. Sain vauvojen töppöset ja tumput tehtyä. Vielä pitäisi laittaa ne postiin. Se on huomisen tehtävä.


Ystävän pojalle lähtevät tumput (vasemmalla) ja töppöset.

Pistän vielä kuvaa tänään sitten ystäväpariskunnan tytölle lähtevistä tumpuista ja myssystä. Ajattelin alkaa tekemään noita tumppuja varastoon eri värisinä lankakerän lopuista. Pystyy antamaan sitten aina heti lahjaksi, kun vauvoja syntyy. Olisko kellään muita ehdotuksia, mitä voisi vauvoja varten neuloa varastoon?

Perjantaina sitten oli edessä rankka päivä. Ensin aamulla oli tentti...meni aika heikosti, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa paljon tekstiä, jos vaikka kuitenkin joku edes osuisi kohdilleen ja pääsisin läpi. Aamun tentin jälkeen oli sitten aika suunnata hautajaisiin. Hautajaiset oli melko rankat, olihan kyseessä serkkujeni äiti...vielä nuorten lasten äiti ja tietysti enoni vaimo. Aika hyvin silti selvisin ilman suurempia itkukohtauksia. Mummuni toive oli, ettei lasten ja enoni takia kauheasti itkettäisi. Sain muuta ajateltavaa, kun hoidin äitini ja tätieni kanssa hautajaisten kahvitarjoilun yms. muun käytännön toiminnan.
Tietysti  minulle iski mieletön päänsärky, kun hautajaiset olivat ohi. Piti kuitenkin vielä ajella yksin Kokemäeltä Hämeeseen ja sitten vielä kiireellä junaan ja illaksi tänne kotiin. Olimme suunnitelleet miehekkeeni kanssa, että lähdemme lauantaiaamuna aikaisin ajelemaan Heinolaan ja katsomaan MM-enduroa. Yhden parhaimmista ystävistäni mies ajaa MM-enduroa, joten lähdimme heitä kannustmaan. Siis ystäväni kenen kaaso olin tänä kesänä. Seuraavassa vähän (heikkoja) kuvia Heinolan kisoista...oli ihan mahtava päivä, vaikkei sijoitus ollut paras mahdollinen, koska talli ei osaa rakentaa oikeanlaista pakoputkea..tuli minuutin aikasakko liian kovien äänien vuoksi. Muuten oltais oltu palkintopallilla...ketutti...


Vähän yleiskuvaa ensimmäiseltä EK:ltä, joka sijaitsi crossradalla


Marko Tarkkala lähdössä enduro testille (yllä) ja tulossa maaliin (alla)

Juha Salminen starttaamassa ekalle EK:lle.

Salmisen hieno hyppy

Tarkkalan taitavaa ajamista on ilo katsella.
Olin aivan sippi, kun ajeltiin kotiin Heinolasta. Sääkin muuttui paluumatkalla vesisateeksi. Nukuin koko kotimatkan, joka ei onneksi ollut kovinkaan pitkä, noin tunnin. Päivä ulkona seisoskelua teki sen, että oltiin molemmat ihan poikki, kun päästiin kotiin kaupasta. Ensin piti mennä saunaan ja ajateltiin sen jälkeen ottaa päikkärit. Ei kuitenkaan otettu, vaan piristyin saunasta. Illalla jatkettiin meidän salaattia lauantai-iltana -teemalla. Tällä kertaa tehtiin tonnikala-feta-papusalaattia ihanan leivän kanssa.



Salaatin ohje:

Tonnikala-feta-papusalaatti

1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk fetajuustoa/salaattijuustoa mausteöljyssä (itse käytin Pirkan salaattijuustokuutioita lasipurkissa)
1 punasipuli
1 pss jääsalaattia
0,5 rasia kirsikkatomaatteja
pala kurkkua
1 prk ruskeita papuja suolaliemessä

1. Huuhtele salaatti ja revi lehdet astian pohjalle
2. Levitä tonnikalapalat salaatinlehtien päälle öljyineen.
3. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää ne salaattipedille. Samoin kurkku.
4. Valuta pavut ja huuhtele liiat suolavedet kylmällä vedellä. Lisää salaattipedille.
5. Lisää punasipuli viipaleet ja lisää viimeisenä fetakuutiot. Lisää reilusti myös mausteöljyä. Öljy toimii samalla salaattikastikkeena.
6. Tarjoile hyvän leivän kanssa ja nauti.

HYVÄÄ ON!! Suosittelen.

Sunnuntai meni ihan vaan kotona chillaillessa. Formulat katottiin ja pyykkiä pestiin. Maanantaina eli eilen olin sitten kahdessa työhaastattelussa eri puolilla Helsinkiä. Päivä meni siis matkustellessa ympäri Helsinkiä. Oli mukavat kokemukset molemmat työhaastattelut, mutta en kyllä oikeasti toivo pääseväni kumpaankaan työhön. Ne ovat aivan liaan "tylsiä" jos niin voi sanoa ja palkka on niin pieni, että kuukausittaisin ei jäisi vuokran ja matkakustannusten jälkeen mitään. Ja pitäis kuitenkin meidät molemmat elättää sekä saada jotain säästöönkin. On tää vaikeaa. Mutta äsken just katselin työpaikkoja ja kyllä niitä oman alan hommia olisi nyt tarjolla aika paljon. Eli pidetään positiivinen mieli yllä. Kyllä se työ sieltä napsahtaa!!

Tänään jatkettiin pitkästä aikaa meidän vaatehuoneprojektia. Tyhjennettiin loppuun asti ja revittiin hyllyt pois. PÄivitän huomenna projektista lisää kuvia ja huomenna olisi tarjoitus rakentaa uudet hyllyt ja käydä hakemassa naulakot ikeasta. Mutta nyt huomiseen..menen syömään...munakello just soi eli kanat ja riisi on valmista...heippa!!!

P.S edelleen kaipailisin kommentteja ja tietoa siitä, että joku on edes pikkasen kiinnostunut mun kirjoituksista...jaksaisi jatkaa paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Se lämmittää sydäntäni!