Sivut

Vuosi 2015: terveellisen itsekkyyden vuosi

Heippa,

blogini jäi jälleen kerran hunningolle vuoden lopun kiireiden myötä. Sain kiinni rutiineista ja terveellisemmästä elämästä marraskuussa. Tunsin olevani kuin uudelleen syntynyt. Energiaa riitti vaikka mihin. Sitten tuli joulukuu ja huonosti nukutut yöt. Seurauksena terveellisestä elämästä lipsuminen, kaiken alleen jättävä kiire ja stressi.
En edes jouluna päässyt nollaamaan. Loppiaisena olimme puolisoni kanssa rennosti ilman suunnitelmia ja silloin koin rentoutuneeni.

Nyt kaivetaan taas uutta motivaatiota ja energiaa uuteen vuoteen. Olen nimennyt vuoden 2015 Johannan vuodeksi
Tämän vuoden aikana keskityn itseeni neljän eri teeman kautta:

1. Pääkoppa kuntoon itsetuntemuksen kautta
2. Lepo, oikea ruokavalio ja fyysinen kunto: pyhä kolminaisuus
3. Motivaatio ja sen säilyminen
4. Itsensä arvostaminen kehityksen pohjana.

Näihin neljään teemaan keskityn aina 3 kuukautta kerrallaan. Nämä teemat tulevat näkymään myös blogissani. Ensimmäisessä teemassa keskityn omien tunnelukkojen, uskomusten ja tottumusten tunnistamiseen ja niistä poisoppimiseen.

Kuva

Aloitinkin tällä viikolla Oman Elämän Inventaario -verkkokurssin. Kurssi kestää kuusi viikkoa ja siinä tutustutaan omaan elämään kuuden eri teemaviikon kautta. Teemoihin perehdytään kysymysnivaskan kautta. Avaimena on miten itse kokee ko.asiat ja mitä ne itselleen merkitsevät. Eli opitaan tuntemaan itseään.
Tulen kirjoittamaan tästä kurssista ja sen herättämistä tuntemuksista lisää jatkossakin.

Kurssin aloittamisen lisäksi olen kirjastosta tutun suosittelemana lainannun Kimmo Takasen kirjan: Tunne lukkosi! Vapaudu tunteiden vallasta. Voin suositella kirjaa lämpimästi kaikille.

Kuva


En ole siis asettanut itselleni mitään konkreettisia Uuden Vuoden lupauksia. Lupaukseni on oppia tuntemaan itseni ja tehdä kaikkeni, jotta voin paremmin.

Mites teidän Uuden Vuoden lupaukset?
Oletteko pysyneet niissä vai joko on lipsuttu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Se lämmittää sydäntäni!