Sivut

Itse tehty Ceasar-salaatti

Heippa,

Ollaan päätetty ystäväni kanssa kokkailla kerran viikossa yhdessä.
Tarkoituksena on kokeilla ohjeita, mitä molemmat ovat suunnitelleet kokeilevansa, mutta ei olla saatu aikaiseksi. Ruuanlaitto on aina kivempaa, jos ei tarvitse tehdä vain itselleen. Meillä, kun molemmilla on se tilanne, ettemme näe puolisojamme viikolla.

Ensimmäinen kokkailuhetkemme oli jo muutama viikko sitten, mutta en ole saanut aikaisempaa aikaiseksi tehdä siitä kirjoitusta. Ensimmäiseen kokkailuhetkeemme valitsimme molempien suosikkeihin kuuluvan kana-ceasar -salaatin ja proteiinipatukoiden tekemisen.

No, nyt moni ajattelee, että mitäs kokkailtavaa Ceasar-salaatissa oikein on?!
Haluan löytää täydellisen Ceasar-kastikkeen ohjeen, mikä koko salaatin salaisuus on. Sitä sitten lähdimme testailemaan. Sekä tein ensimmäistä kertaa itse krutonkeja. Niistä tuli kyllä niiiiiiiin hyviä. Pitää tehdä taas pian uudelleen.
Salaatti kokonaisuudessaan oli mielestäni hyvää. Ei taivaallista (niin kuin sen kuuluisi olla) vaan hyvää. Ohje pääsi kyllä säilytettävien listalle:




Kana-ceacar -salaatti (4 hengelle):

Keräsalaattia haluamasi määrä (alkuperäisessä ohjeessa roomansalaattia)
Parmesaanijuustolastuja 
Vaaleaa leipää (meillä graham leipää)
1 muna
1 rkl valkoviinietikkaa
2 sardiinifilettä
2 valkosipulinkynttä
1 tl dijon sinappia
1 dl oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen


1. Huuhtele salaatti ja revi pienemmiksi paloiksi. Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja pienenpienellä nokareella puristettua valkosipulia. Valuta talouspaperilla.
2. Keitä kananmunaa 2 minuuttia. Riko muna ja koverra sisältö lusikalla suoraan tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset paitsi öljy ja juusto. Soseuta kaikki ja lisää öljy varovaisesti.
3. Raasta juusto hienoksi.
4. Sekoita juustoraastetta, kastiketta ja salaatinlehtiä. Asettele lautaselle, koristele leipäkrutongein.
Alkuperäinen ohje: Makuja.fihttp://www.makuja.fi/reseptit/caesarsalaatti/

Proteiinipatukat eivät onnistuneet yhtä hyvin:


Heh, vieläkin naurattaa ihan kamalasti, kun tota kuvaa katsoo ja muistelee meidän viritystä. Eli lyhyesti sanottuna, mikään ei onnistunut. Proteiinipatukkamassa oli pelkkää jauhoa ja suklaakaan ei sulanut. Siis oikeesti. Me ollaan satoja kertoja sulatettu suklaata ja nyt ei sekään onnistunut.
Olen pahoillani, mutta ohjetta en kirjoittanut ylös vaan heitin kaaressa roskiin turhautumisen ja hervottoman naurun aiheuttamana.
Muistaakseni ohje oli repäisty Cosmopolitan lehdestä.

Seuraavia kokkailuja olisi tiedossa tiistaina. Katsotaan, mitä silloin keksitään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Se lämmittää sydäntäni!