Sivut

Yksinäisen perjantain tuotos, Sushi

Heippa ihanaiset,

Viikonloppu on edennyt taas niin pitkälle, että on on sunnuntai aamu. Täällä herättiin melko mälsään ilmaan: tuulee todella kovasti ja sataa. Tänään on isänpäivä. Juhlimme oman isäni kanssa isänpäivää jo viime viikonloppuna, niin meidän ei tarvitse tänään lähteä ajamaan Hämeeseen.
Saamme rentoutua ja nauttia viikonlopusta. Meille, kun lauantai ja sunnuntai ovat ainoat päivät viikossa, kun näemme. Otsikkokin sen kertoo, olen aina perjantaitkin yksin illat kotona. Mies on töissä. Päätin hemmotella itseäni pari viikkoa sitten ja kokeilla itse tehtyä sushia. Loistavasti onnistu, vaikka kaikki ovatkin pelotelleet sen olevan vaikeaa.

Ostin kaupasta Sushi kit -paketin. Paketissa oli valmiina riisipussit, riisietikka, bambumatto rullaamista varten, levät, marinoitu inkivääri sekä puikot neljälle. Paketti oli muutenkin suunniteltu neljälle hengelle. Paketti myydään ihan tavallisissa ruokakaupoissa. Omani ostin Prismasta ja siellä oli useita eri vaihtoehtoja.






Täytteeksi valitsin kurkkua, porkkanaa ja graavilohta. Mietin olisiko kuitenkin pitänyt valita kylmäsavustettua lohta, mutta kyllä tämäkin ajoi asiansa.

Valmis riisi näytti tältä. Sitä tuli todella paljon, mutta niin oli tarkoituskin. Riisin on tärkeää antaa jäähtyä, joten se kannattaa keittämisen jälkeen kaataa laakeaan astiaan. Itsellä ei löytynyt laakeampaa ja itseasiassa riisi jähty ko. astiassa todella nopeasti.
Ja ei kun tekemään:







Rullaaminen oli mielestäni helpoin vaihe, vaikka siitäkin minua varoteltiin. Olen elämäni aikana leiponut kymmeniä ja kymmeniä kertoja unelmatorttuja sekä kääretorttuja, että rullaaminen ei ollut vaikeaa. Sama idea.






Lopputuloksena tuli mielestäni ihan oikean näköistä sushia:




EI muuta kuin herkuttelemaan!





P.S tarkempaa teko-ohjetta tai määriä en laittanut tähän, koska tein sushit täysin paketin ohjeiden mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Se lämmittää sydäntäni!